Monday 17 January 2011

Pamonha

Ihana brasilialainen herkku on pamonha, joka on tehty maissitaikinasta ja taytetty erilaisilla herkuilla. Mun lautasellani oli viimeksi juustotaytteinen pamonha ja jalkkariksi samaa juustolla ja guavahillolla. Muita makuvaihtoehtoja tassa pamonhariassa on makkara, kana ja banaani-kaneli. Taikina on kaaritty maissinlehtiin ja sidottu tiukasti kiinni. Koko pakettia keitetaan ja se syodaan lampimana.

Costa Ricassa syotiin lahes samaa herkkua, joka meni tamales nimella ja oli nimenomaan jouluherkku. Siella muistan, etta kaarittiin naita banaaninlehtiin ja taytteet oli vaan suolaisia.

4 comments:

Sateenkaari said...

Kuulostaa mielenkiintoiselta,mutta on varmasti hyvaa.

mamãe said...

Hyvaa kylla jos vaan tykkaa maissista :)

ratón said...

:) Mä just löysin meidän nurkilta torstaisin olevan torin, jossa on pamonhamyyjäkin. Meidän entisen asunnon lähellä oli lauantaisin. Nyt pitää vaan huomenna muistaa poiketa siellä, niin saadaan taas herkutella... On muuten uskomattoman hyvää, jos syö juustopalojen kanssa...

mamãe said...

Meilla ei kai torilta saa pamonhaa mutta kaupungissa on muutama pamonharia, joissa myydaan vaan maissista tehtyja herkkuja; makeita ja suolaisia. Nam!