Friday 25 February 2011

Pupunha

Tama herkku tunnetaan Brasiliassa nimella pupunha ja Costa Ricassa nimella pejibaye. Suomeksi en tahan hataan loytanyt sille mitaan nimea :)

Keitetaan suolavedessa, kuoritaan ja syodaan suolan ja majoneesin kanssa. Taalla Brasiliassa ei kuulemma ole tapana syoda pupunhaa majoneesin kanssa mutta toin tavan mukanani Costa Ricasta ja hyvin on kaikille maistunut!

Costa Ricassa on pejibaye-aikaan joka kadunkulmassa myyja, jolta saa ostaa pejibayea valmiiksi keitettyna. Taalla pitaa ostaa ensin iso terttu torilta ja keittaa kotona :)

2 comments:

Pia said...

Hedelmä näyttää kaki- tai persimonihedelmältä, mutta tässä pupunhassa näyttää olevan kivi sisällä... En ole ollenkaan varma, onko kiveä kakissa tai persimonissa :D

mamãe said...

Taa on tosiaan vahan samannakoinen mutta vaan paljon pienempi kuin kaki. Siina ei muistaakseni ole tollasta suurta kivea sisalla.