Tuesday 26 October 2010

Lauantain leipomiset + ohjeet

Kaurapikkuleipien ohje on kadulta dyykatusta mikroaaltouuni-keittokirjasta, jota sovellan ihan tavalliseen kaasu-uuniin. Laitan ohjetta piakkoin kunhan jaksan kaantaa sen ja laittaa mittasuhteet kohdalleen (taalla kun kaytetaan sellasta hassunhauskaa mittaa kun "teekuppi").

125 g margariinia
2 dl sokeria (muscovadoa pyydetaan ohjeessa mutta laitoin ihan tavallista)
1 muna
1/2 tl kanelia
1,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl kaurahiutaleita

Sekoita ensin rasva ja sokeri keskenaan, lisaa muna hyvin sekoittaen ja sen jalkeen muut aineet. Sekoita hyvin. Laita leivinpaperille (tai muulle paistoalustalle) noin ruokalusikallinen taikinaa jokaista pikkuleipaa varten. Jata nokareiden valille tilaa. Paistolampotilana on kaasu-uunin epamaarainen noin 200 astetta, ehka vahan vahemman. Kun reunat alkaa kevyesti ruskettua pikkuleivat ovat valmiita. 

Suklaakakku on vanhalla vakkariohjeella (taalta). Oikealla on pappilan piparkakku -niminen kuivakakku, joka tuoksuu ihanasti joululle silla se maustetaan kanelilla, neilikalla ja inkivaarilla. Laitan senkin ohjeen vahan myohemmin. Keittokirja on alakerrassa ja asetuin just tahan koneelle teekupin kanssa enka millaan voi enaa menna alakertaan... :)

Pappilan piparkakku

100 g margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl kermaviilia
1,5 tl inkivaaria
1,5 tl jauhettua neilikkaa
2 tl kanelia
2 3/4 dl jauhoja
1 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta (laitoin vahan molempia...)

Sulata rasva ja anna jaahtya. Vaahdota munat ja sokeri, lisaa kermaviili, rasva, mausteet ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda/leivinjauhe. Kaada noin 1,5 litran vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min.

2 comments:

Sateenkaari said...

Ohjeita odottelen.Taalla meilla kaytetaan mittana lahes kaikessa juomalasia ja teelasia.
Normaali kahvikuppi on yleensa 1,5 dl,teelasi 1dl ja juomalasi 2 dl.

mamãe said...

No nyt viimein sain ne ohjeet laitettua. Mun kayttamani teekuppi oli 2 dl eli sen perusteella kirjoitin ohjeen.