Saturday 1 January 2011

Kaalipiiras

Pohja:
250 g margariinia
250 g maitorahkaa
4,5 dl vehnajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Nypi ainekset keskenaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaari kelmuun ja nosta kylmaan.

Tayte:
600 g kaalia (ohjeen mukaan lisaksi 2 porkkanaa ja yksi sipuli mutta ma laitoin vaan tavallista ja punakaalia)
oljya
1 tl suolaa
2 tl currya
1 tl yrttiseosta
1 tl kuminaa
2 rkl siirappia

Hauduta suikaleiksi leikattua kaalia oljyssa ja mausta. Hauduta miedolla lammolla noin 10 min. kannen alla. Anna jaahtya.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levita jaahtynyt tayte toiselle levyista jattaen reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy taytteen paalle ja kaanna reunat piirakan alle. Voitele munalla ja pistele haarukalla reikia. Paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 30 min.

Piiras oli oikein hyvaa mutta taikina oli kylla tosi rasvainen. Seuraavalla kerralla vahemman rasvaa taikinaan. Taytetta tuli myos todella runsaasti eika kaikki mahtunut piirakkaan (ehka se pohja olis pitanyt kaulia ohuemmaksi...). Tayte oli kuitenkin tosi hyvaa ruuan lisakkeena ja parani vaan seuraavaan paivaan odottaessaan.

Ohje on Yhteishyvasta 10/09.

No comments: